Νέο Ford Ranger

Το Ford Ranger έχει χαρακτηριστεί επάξια ως ένα Pick up που μπορεί να πάει παντού και να κάνει τα πάντα.

Το νέο Ranger είναι αποφασισμένο να γίνει ακόμα πιο δημοφιλές χάρη στο πλήθος των νέων αναβαθμίσεων σε επίπεδο σχεδίασης, ικανοτήτων και τεχνολογικών συστημάτων.

Η αποδεδειγμένη πρακτικότητα συνδυάζεται με τις εξαιρετικές επιδόσεις και την αποδοτικότητα καυσίμου, ένα πλήθος μοναδικών τεχνολογικών συστημάτων και το υπερσύγχρονο στυλ.

Επιδόσεις και Οικονομία

Το πλήθος των αναβαθμισμένων κινητήρων, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί και ρυθμιστεί να λειτουργούν με το σύστημα 4WD κατ' επιλογή, προσφέρουν επιδόσεις και αποδοτικότητα, ισχύ και κομψότητα.

Ο πετρελαιοκινητήρας TDCI Duratorq 2,2 λίτρων έχει αποδείξει τις επιδόσεις, την ισχύ και την αξιοπιστία του στο χώρο και είναι πλέον βελτιωμένος, προσφέροντας πρόσθετη ισχύ και οικονομία.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε τον κινητήρα με ιπποδύναμη 130PS και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε τον κινητήρα με ιπποδύναμη 160PS και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Χρειάζεστε ακόμα περισσότερη ισχύ; Τότε σας προτείνουμε τον πετρελαιοκινητήρα TDCi Duratorq 3,2 λίτρων με 200ΡS και ροπή 470 Nm.

Εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές από τα μόλις 6,5 λίτρα / 100 χλμ. (43,5 mpg) και εκπομπές CO2 της τάξης των 171 γρ./χλμ. (160PS 4x4 με κιβώτιο 6 σχέσεων και τελική σχέση μετάδοσης 3,15).

Άνεση και Ευκολία

Από συστήματα τα οποία σας βοηθούν να σταθμεύετε και να κάνετε όπισθεν πιο εύκολα, σε λειτουργίες που σας ενημερώνουν, σας βοηθάνε να φτάσετε στον προορισμό σας και σας κρατάνε ζεστούς…

Στο νέο Ranger, κάθε μοναδικό τεχνολογικό σύστημα έχει πραγματική χρηστικότητα.

Με το Ford SYNC2, ελέγχετε με ευκολία βασικές λειτουργίες όπως τη μουσική, τις κλήσεις, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας είτε τη φωνή σας είτε την έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Απολαύστε τη μουσική σας μέσω του ραδιοφώνου, του CD player, του USB ή του Bluetooth.

Κολωνάκια, κιγκλιδώματα, χαμηλοί τοίχοι… η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε όπισθεν και προβάλλει οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σας σε μια οθόνη 8 ιντσών (στα οχήματα τα οποία διαθέτουν επίσης Ford SYNC2) η οποία είναι ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων. Το σύστημα προβάλλει επίσης πρακτικές οδηγίες για να μπορείτε να σταθμεύετε ακόμα και στους στενότερους χώρους.

Με τους αισθητήρες στάθμευσης μπορείτε να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, μπροστά ή πίσω σας. Όταν εντοπίσουν ένα αντικείμενο, οι αισθητήρες εκπέμπουν ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα το οποίο ενισχύεται όσο πιο κοντά πλησιάζετε σε αυτό.

Το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, το οποίο διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, προσφέρει τη δυνατότητα καταχώρισης ενός προορισμού και αναζήτησης για σημεία ενδιαφέροντος μέσω του φωνητικού ελέγχου.

Χρηστικότητα

Με δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου* στα 1.403 κιλά και δυνατότητα ρυμούλκησης** 3.500 κιλών, μπορείτε να εκτελέσετε τις πιο απαιτητικές δουλειές και προκλήσεις καθώς και να μεταφέρετε και να ρυμουλκήσετε τα πιο ογκώδη φορτία.

* Το ωφέλιμο φορτίο εξαρτάται από το εκάστοτε μοντέλο και τη διαθεσιμότητα της αγοράς

** 160 PS/200 PS 4x4s με άξονα ρυμούλκησης και τρέιλερ με φρένο

To Off-Road Pack διαθέτει προστασία κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και δεξαμενής καυσίμου με στόχο τη μείωση του κινδύνου ζημιών κατά την οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος. Το πακέτο διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό μηχανισμό εμπλοκής πίσω διαφορικού για αυξημένη πρόσφυση. (Προαιρετικός εξοπλισμός.)

Η καρότσα του νέου Ranger μπορεί να μεταφέρει μια ευρωπαλέτα, τα εργαλεία σας ή όλα όσα χρειάζεστε για ένα σαββατοκύριακο στο κάμπινγκ. Σας προσφέρει επίσης διάφορες λειτουργίες για να ασφαλίσετε το φορτίο σας, οι οποίες συμμορφώνονται στο σύνολό τους με τους κανονισμούς DIN. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα ανθεκτικά άγκιστρα πρόσδεσης, η ενσωματωμένη μπάρα στήριξης του φορτίου και, σε ορισμένα μοντέλα, οι εξωτερικές ράγες πρόσδεσης. Για πρόσθετη προστασία και για να είστε ήσυχοι, η πίσω πόρτα κλειδώνει και ξεκλειδώνει χειροκίνητα.

Τα ανθεκτικά άγκιστρα πρόσδεσης, τα οποία σας επιτρέπουν να μεταφέρετε το φορτίο σας με ασφάλεια, μπορεί να είναι εσωτερικά ή εξωτερικά και ο αριθμός τους ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της καρότσας.

Για να είστε σίγουροι ότι όλα παραμένουν στη θέση τους, τα ψηλά τοιχώματα της καρότσας διαθέτουν ενσωματωμένα άγκιστρα πρόσδεσης και ενσωματωμένη μπάρα υποστήριξης φορτίου με δύο στερεωμένους οδηγούς περιστροφής, για μεγάλου μήκους αντικείμενα (μοντέλα XL και XLT).

Αμαξώματα

Μονή καμπίνα

Η καμπίνα με δύο πόρτες Regular Cab προσφέρει έναν εξαιρετικά πρακτικό χώρο με μοναδική ικανότητα χώρου φόρτωσης.

• Καμπίνα με δύο πόρτες και καθίσματα για δύο επιβάτες.

• Καρότσα 2.317 x 1.560 mm

• Μέγιστο μικτό φορτίο 1.403 κιλά (1.117 κιλά στο 4x2)

RAP Cab

Η καμπίνα RAP Cab διαθέτει δύο βολικές μπροστινές πόρτες και δύο πόρτες που ανοίγουν προς τα πίσω, για εύκολη πρόσβαση στο πίσω μέρος της καμπίνας και το χώρο πίσω από τα μπροστινά καθίσματα. Αυτός ο τύπος καμπίνας μπορεί να διαθέτει καθίσματα στο πίσω μέρος με ασφαλείς αποθηκευτικούς χώρους με εύκολη πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων δύο καλυμμένων αποθηκευτικών χώρων στο δάπεδο.

• Καμπίνα με τέσσερις πόρτες, πίσω πόρτες που ανοίγουν προς τα πίσω και θέσεις για έως και τέσσερις επιβάτες.

• Καρότσα 1.847 x 1.560 mm

• Μέγιστο μικτό φορτίο 1.241 κιλά (1.070 κιλά στο 4x2)

Διπλή καμπίνα

Το Ranger Double Cab διαθέτει τέσσερις πόρτες πλήρους μεγέθους. Προσφέρει ένα ευρύχωρο περιβάλλον που θυμίζει κανονικό αυτοκίνητο, για έως και πέντε επιβάτες, με μεγάλες πόρτες για εύκολη πρόσβαση για τους πίσω επιβάτες. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων απολαμβάνουν επίσης μοναδικό χώρο για τα πόδια.

• Καμπίνα με τέσσερις πόρτες και καθίσματα για έως πέντε επιβάτες.

• Καρότσα 1.549 x 1.560 mm

• Μέγιστο μικτό φορτίο 1.258 κιλά