TOURNEO CONNECT

Το Tourneo Connect είναι ένα έξυπνο επιβατικό όχημα.

Είναι έξυπνο γιατί μπορεί να μεταφέρει έως πέντε άτομα ενώ το ακόμα πιο πλούσιο Grand Tourneo Connect μπορεί να μεταφέρει έως επτά.

Είναι έξυπνο γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει έως 16 διαφορετικούς συνδυασμούς διαρρύθμισης καθισμάτων των αποσκευών.

Είναι έξυπνο γιατί σας προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις και εξαιρετική οικονομία καυσίμου με τους προηγμένους κινητήρες βενζίνης και diesel που διαθέτει. Ο επαναστατικός κινητήρας βενζίνης Ford EcoBoost 1,0 λίτρου 100 ίππων επιτυγχάνει κατανάλωση καυσίμου μειωμένη έως και τα 5,6 λίτρα/100 km, ενώ ο προηγμένος κινητήρας diesel 1.5 Duratorq TDCi 1,5 λίτρων 100 ίππων έως και τα 4,3 λίτρα/100 km.

Επίσης, χάρη στα εκτεταμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, την κορυφαία βαθμολογία EURO NCAP 5 αστέρων και τις εκπληκτικές τεχνολογίες που διαθέτει, όπως το Ford SYNC με φωνητικό έλεγχο και το σύστημα Active City Stop, το Tourneo Connect μπορεί να είναι η έξυπνη επιλογή που σας ταιριάζει.

Βλέπει τις οδικές πινακίδες που εσείς μπορεί να μη δείτε

1205136798663

Είτε οι πινακίδες βρίσκονται δίπλα στον δρόμο είτε είναι αναρτημένες πάνω από τον δρόμο, είτε πρόκειται για σταθερές πινακίδες είτε για φωτεινές πινακίδες, το σύστημα Traffic Sign Recognition (TSR) μπορεί να τις εντοπίσει. Ένα εικονίδιο του ορίου ταχύτητας ή της απαγόρευσης προσπέρασης που μπορεί να ισχύει εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που ανιχνεύεται μια νέα πινακίδα (προαιρετική επιλογή).

Προβολείς που ανάβουν αυτόματα όταν χρειάζεται

1205136804268

Οι προβολείς διαθέτουν αισθητήρες που ανιχνεύουν μειωμένο φως ή απότομες μεταβολές στο φως, όπως για παράδειγμα όταν περνάτε από μια σήραγγα. Σε αυτή την περίπτωση, ανάβουν αυτόματα, ώστε η οδήγησή σας να είναι πιο εύκολη και πιο ασφαλής. Οι αυτόματοι προβολείς είναι διαθέσιμοι ως προαιρετική επιλογή σε συνδυασμό με υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής.

Έως 16 συνδυασμοί καθισμάτων για απόλυτη ευελιξία

1205136806656

Το έξυπνο σύστημα Ford Fold Flat επιτρέπει την αναδίπλωση των καθισμάτων στο δάπεδο και την αναδιάταξη του εσωτερικού του οχήματος για να μπορείτε να μεταφέρετε επιβάτες, ογκώδη ή επιμήκη αντικείμενα, ή συνδυασμό όλων των παραπάνω, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Στο 5-θέσιο Tourneo Connect, το κάθισμα της δεύτερης σειράς είναι διαιρούμενο 60/40. Με τις πλάτες αναδιπλωμένες πάνω στο κάθισμα, ολόκληρο το κάθισμα έχει δυνατότητα ανάκλισης προς τα εμπρός σε όρθια θέση για μεγιστοποίηση του χώρου αποσκευών. Αν χρειάζεστε ακόμα περισσότερο χώρο για βαριά και ογκώδη αντικείμενα, τα καθίσματα μπορούν εύκολα και γρήγορα να αφαιρεθούν εντελώς.

Στο Grand Tourneo Connect, έχετε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία με το σύστημα αναδιπλούμενων καθισμάτων Ford Fold Flat. Με αυτό το έξυπνο σύστημα τα διαιρούμενα 60/40 καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλώνονται και ανακλίνονται σε όρθια θέση προς τα εμπρός αφήνοντας ελεύθερο έναν πλήρως επίπεδο χώρο φόρτωσης. Τα διαιρούμενα 50/50 καθίσματα της τρίτης σειράς αναδιπλώνονται επίσης σε οριζόντια θέση.

Κορυφαίος κινητήρας βενζίνης με κορυφαία απόδοση

1205136797774

Ο νέος 3-κύλινδρος κινητήρας βενζίνης Ford EcoBoost 1,0 λίτρου αναπτύσσει ισχύ 100 ίππων και ροπή 170 Nm με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου, όπως το σύστημα Auto-Start-Stop, αυτός ο βραβευμένος κινητήρας σας προσφέρει όλη την ισχύ που θα περιμένατε από έναν κινητήρα 1,6 λίτρων, αλλά με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2 που περιορίζονται έως και τα 5,6 λίτρα/100 km και 129 g/km αντίστοιχα.

Λιγότερο καύσιμο με Auto-Start-Stop

1205136803926

Όταν το όχημά σας είναι ακινητοποιημένο και ο κινητήρας λειτουργεί στο ρελαντί, όπως σε έναν φωτεινό σηματοδότη ή στην αναμονή, αυτό το προαιρετικό σύστημα σβήνει αυτόματα τον κινητήρα για εξοικονόμηση καυσίμου (ενώ συστήματα όπως ο αερισμός και το ηχοσύστημα εξακολουθούν να λειτουργούν). Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε και πατήσετε συμπλέκτη για να βάλετε πρώτη ταχύτητα ως συνήθως, ο κινητήρας παίρνει πάλι εμπρός χωρίς καθυστέρηση. Στα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο, ο κινητήρας παίρνει πάλι εμπρός αμέσως μόλις πάρετε το πόδι σας από το πεντάλ του φρένου. Το σύστημα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν οδηγείτε μέσα στην πόλη, περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 10% (κύκλος εντός πόλης). Βασικός εξοπλισμός στα μοντέλα 1.5 Duratorq TDCi 120 ίππων.

Για να αποφύγει σύγκρουση σε χαμηλές ταχύτητες, το όχημα φρενάρει μόνο του

1205136797924

Οι συγκρούσεις σε χαμηλές ταχύτητες είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Το σύστημα Active City Stop χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί να σας βοηθά να αποφύγετε τη σύγκρουση ή να περιορίσετε τις συνέπειες. Αν το σύστημα ανιχνεύσει απότομη επιβράδυνση του προπορευόμενου οχήματος, και η ταχύτητά σας είναι μικρότερη από 30 km/h, τότε φρενάρει αυτόματα. Το Active City Stop έχει βραβευτεί για την καινοτομία του, αποσπώντας τη διάκριση NCAP Advanced για την ασφάλεια.*

*Βραβευμένο στο Ford Focus.

Μέγιστο κράτημα με ελάχιστη προσπάθεια

1205136802694

Το προηγμένο σύστημα Traction Control (TCS) δεν επιτρέπει διολίσθηση των τροχών και εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση και ευστάθεια, όταν χρειάζεται. Το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς και ρυθμίζει τη δύναμη που μεταδίδεται σε κάθε τροχό, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή επαφή και το καλύτερο δυνατό κράτημα κατά την επιτάχυνση του οχήματος.